Нашите изненади

Банер

Онлайн потребители

В момента има 41 посетителя в сайта

Партньори

Банер
Банер


Практика за женската енергия

Много хора всъщност се чудят какви са тези практики само за жени... Какво толкова може да правят жените там. Всъщност женската енергия и жената са две различни понятия. Женската енергия, свързана още с луната, черния цвят, е всъщност пасивната енергия, хладната и успокояващата. Тази, която приема, изчаква, отваря се. Има я и в мъжете и в жените. Женската енегия е тази на чувството там дълбоко в мрака, където очите са затворени. В йога системата дясната част на тялото ни е свързана с мъжката енергия, а лявата с женската, там където е сърцето. Не случайно ние се ръкуваме с дясната ръка, действащата.
Защо е толкова важна тази енергия всъщност за нас жените. Ами защото ние в забързаното ни ежедневие постоянно или преобладаващо сме в мъжката енергия. В действието. В бягането. В огъня. И това води до липса на хармония и дисбаланс. Простичко казано не ни се получават нещата. Чувстваме се изтощени и празни. Губим инспирация. Изгаряме се сами. Преследваме цели, мъже, идеи, а те все бягат от нас. И най-вече бяга душевният покой.


В практиките ми, използваме елементи от йога (асани и работа с дъха), даоиски практики, ориенталски, суфи и мандала танци. Работим с намерения и събуждаме доверието във вселената, че тя ще се погрижи за нас. Че каквото ни принадлежи, то си ни принадлежи и не са нужни толкова много усилия. Напротив по-малко напъване и натискане. Повече покой, уют, красота, приемане, мекота. Така ние успяваме да привлечем.

Практиката е отворена за жени от вякаква възраст и ще е полезна дори да опитате само веднъж.

Очакваме ви. Направете този подарък на себе си дами.

Ваша,
Татяна Матева