Нашите изненади

Банер

Онлайн потребители

В момента има 28 посетителя в сайта

Партньори

Банер
Банер


Класическа йога

Йога е цялостна наука за живота. Това е най-древната система за личностно усъвършенстване и разкриване на собствения потенциал, насочена едновременно към тялото, ума и духа. Йогийските пози въздействат върху всички части на тялото, разтягат и тонизират мускулите и ставите, гръбначния стълб и цялата костна система (гъвкав гръбнак гъвкав  ум). Освен върху опорно-двигателния апарат, те въздействат и върху вътрешните органи, ендокринната и нервната система, и поддържат целия организъм здрав, като премахват физическото и умствено напрежение и освобождават огромен енергиен потенциал.

Йогийските дихателни упражнения – или пранаяма, вливат живот в тялото и дават власт над ума, оставяйки след себе си усещане за бодрост и покой, а медитацията прояснява и укрепва ума.

Практикувайки йога, човек натрупва задълбочени познания за същността на човешката природа, за това какво е нужно, за да живее в хармония със себе си и с околния свят.

С йога може да се занимава всеки, независимо от възрастта, здравословното състояние и религиозните убеждения. Физическата болка се овладява с помощта на асаните (начин на седеж в йогата), душевната – с пранаяма, докато медитацията помага да разберем себе си, кои сме и накъде вървим.

С практиката на йога човек става цялостен, стабилен и завършен; открива и се свързва със собствения си вътрешен извор на мъдрост, радост и покой – т.е. с душата си. Оттук вече не е нужно да търси външен източник на щастие и сигурност.

Освен всичко друго, йога изгражда красиво и хармонично тяло, прави походката гъвкава и осанката царствена, успешно се справя както с излишните килограми, така и с излишните мисли. Не можете да усетите ползите, докато не опитате.

Приятни занимания.

 

Водеща: Кристина Нейкова, сертифициран инструктор по йога:


,,След дългогодишна, редовна практика в различни видове йога и при различни инструктори, желанието ми да уча още ме заведе в Индия, където живях в ашрам с йоги и преминах обучение за инструктори. Миналата зима отново бях в Индия - Харидвар, в подножието на Хималаите, до границата с Китай и Тибет, където извира Ганг, и почерпих вдъхновение.

Водя практиката, като асистирам за всяка една поза, заедно с това и обяснявам философията, защо заемаме дадена поза, на кои органи влияе и т.н. Практиката протича с асани и медитация, като показвам и някои основни дихателни и пречистващи практики. Очаквам Ви в ,,Сътворение“ за да дам най-доброто от себе си!“