Нашите изненади

Банер

Онлайн потребители

В момента има 16 посетителя в сайта

Партньори

Банер
Банер


Кундалини йога с Прем Шела: 29.06.2013

Кундалини йога по учението на Йоги Бхаджан и Ананд Шараби е подходяща за всички.
В практиките по Кундалини Йога се прилагат техники за освобождаване от стрес, страхове и изградени поведенчески модели, за да се освободи пространство за по-смел избор на щастие - нашето рождено право.
Практиките са фини, понякога доста динамични, друг път леки и неусетни и включват движения, синхронизирани с дишане, звукови вибрации, мантри и техники за концентрация.
Всеки път практиките са различни, но в крайна сметка се цели един ефект - синхронизиране и балансиране на цялото. Подходящи са както за начинаещи, така и за напреднали.

В чисто физически план се работи за една здрава нервна и хормонална система, както и балансиране на всички други системи в тялото.
Кундалини-шакти е нашия скрит енергиен потенциал и целта на Кундалини йога е неговото разгръщане; пробуждането на един нов човек: себе си - спонтанен, осъществен, истински човек, живеещ Живота със свободна воля, любов и осъзнатост.

Изживяванията по време на практика за всеки са индивидуални (подтиквани от съзнавани или несъзнавани отпечатъци от минали действия, думи и мисли), поради което не бива да се сравняваме, а просто да се наблюдаваме.
По време на практиката, опитът Е от значение, а не теоретизирането и философстването, които се явяват просто "храна за ума".
Работи се с подсъзнанието, което се стремим да осветлим, така че всякакви емоции, възникнали по време на практиката, е препоръчително да се изразяват, за да се освободим от тях.
Препоръчва се по време на практика:
- да се поема вода, тъй като тя е мощно очистващо и лечебно средство
- да се носят удобни бели дрехи, което ще позволи по-лесното балансиране на енергийните центрове

Практиките се водят от Прем Шела, сертифициран преподавател от Френската Школа по Кундалини Йога и Бяла Тантра.